Knauf Supafil

 

Productinformatie

Knauf Insulation heeft een unieke inblaaswol voor de thermische en akoestische na-isolatie van ongeïsoleerde spouwmuren. Dankzij de gunstige eigenschappen, draagt Supafil bij aan extra wooncomfort. De hoogwaardige thermische eigenschap, maakt een hoge energiebesparing mogelijk.

Supafil is snel en eenvoudig te verwerken, al binnen een dag is de spouwmuur geïsoleerd. Hierbij blijft het metselwerk en het aanzicht van de gevel volledig intact. De duurzame inblaaswol garandeert dezelfde constante isolatiewaarde voor de gehele levensduur van de woning of het gebouw.

Supafil bestaat uit 70% gerecycled glas en is onbrandbaar. De witte wol wordt in de basis op gelijke wijze geproduceerd als glaswol rollen en platen en wordt specifiek geproduceerd voor het na-isoleren van spouwmuren. Dankzij het verfijnde, unieke productieproces, ontstaat een waterafstotend, duurzaam product wat zacht aanvoelt.

Meer dan 20.000 woningeigenaren in Nederland hebben al gekozen voor Supafil.

Bij het verbruik van energie komt CO2 vrij, wat gezien wordt als een van de belangrijkste oorzaken van de broeikasproblematiek.  40% van de energie ter wereld wordt verbruikt in gebouwen en isolatie is keer op keer de meest effectieve manier gebleken, zowel praktisch als economisch, om het energieverbruik te verlagen.

Bij oudere woningen, die gebouwd zijn tussen 1930 en 1975, zijn de spouwmuren over het algemeen nog niet geïsoleerd. Door het na-isoleren van de spouwmuren met Supafil, kan tot maar liefst 30% bespaard worden op de energiefactuur!
Binnen 2 tot 4 jaar verdient u de investering terug.

Tevens zorgt een goed geïsoleerd huis voor meer wooncomfort. Zowel thermisch als akoestisch, is het effect duidelijk waarneembaar. De isolatie houdt de woning of het gebouw warm in de winter en koel in de zomer. Er heerst een optimale temperatuurverdeling in de woning. Daarnaast worden geluiden van buiten naar binnen en van binnen naar buiten geïsoleerd, wat het geluidscomfort verbetert. Isoleren met Supafil is goed voor het wooncomfort, goed voor de kostenbesparing en goed voor het milieu!

Isolatiewaarde

Supafil heeft een uitstekende isolatiewaarde (λd = 0,034 W/m.K). De Rd-waarde geeft het thermisch isolerend vermogen van een materiaallaag aan. Hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter de isolatiekwaliteit. De Rc-waarde geeft het thermisch isolerend vermogen van alle materiaallagen aan, de totale warmteweerstand van de constructie. Met een realistische constructie meeting (EN ISO 8990) is aangetoond dat de isolatiewaarde van het product zelfs beter is dan de gedeclareerde waarde.

Technische eigenschappen

Share This